Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Gala Laureatilor Topului Firmelor Bacau - Editia a 23a, 17 noiembrie 2016

galaGala Laureatilor Topului Firmelor Bacău reprezintă evenimentul de business al comunitatii de afaceri băcăuane, dedicat societatilor comerciale care, prin rezultatele lor, reusesc ca de la un an la altul sa aduca plus valoare economiei bacauane.

Scopul festivității este comunicarea ierarhiei firmelor clasate în Topul Firmelor din județul Bacău – clasament realizat în baza unei metodologii unitare la nivel național, concepută ca urmare a experienței acumulate de Camerele de Comerț și Industrie, în conformitate cu prevederile Legii 335/2007.

In urma analizei rezultatelor economico – financiare din anul 2015, conform metodologiei de realizare a Topului Firmelor din judetul Bacău, din cele 10.013 firme cu activitate din judetul Bacau, au fost eligibile 6.137 firme, iar pe primele 3 locuri s-au clasat 904 firme.

Au fost admisi in Topul Firmelor Bacau, comerciantii care indeplinesc simultan urmatoarele conditii:

 • ca forma de organizare sunt de tip: S.A., R.A., S.R.L., S.N.C., O.C., societati agricole, asociatii agricole; sucursale, filiale, agentii, puncte de lucru ale: bancilor, companiilor nationale, regiilor autonome
 • au realizat cifra de afaceri in anul 2015;
 • au realizat profit;
 • au numarul mediu de salariati – cel putin 2.

Indicatorii utilizati in algoritmul de calcul pentru intocmirea clasamentelor sunt:

 • Cifra de afaceri neta;
 • Profitul din exploatare;
 • Rata profitului din exploatare;
 • Eficienta utilizarii resurselor umane;
 • Eficienta utilizarii capitalului angajat.

Clasamentele s-au întocmit pe baza punctajului rezultat din suma ponderata a indicatorilor mentionati, fiind considerate clasate firmele care se afla pe primele 3 locuri din clasa de marime, domeniul de activitate si sectiunea in care activeaza.

Clasamentele sunt intocmite pe structura Sectiunilor Camerei – Agricultura, Industrie, Constructii, Comert și Servicii, pe domenii si subdomenii de activitate, fiecare domeniu si subdomeniu la randul lui fiind structurat pe grupe de marime.

În total, la editia 2016, cele 904 firme clasate pe primele 3 locuri in Topul Firmelor 2016, au realizat:

 • Cifra de afaceri : 2.946,3 mil. Euro, reprezentand 73,85% din total cifra de afaceri din judet
 • Profit: 317 mil Euro, reprezentand 75,3% din total profit al firmelor din judet
 • Nr. salariați: 39.853, reprezentand 56,35% din total nr. salariați

La Gala Laureatilor Topului Firmelor sunt nominalizate firmele care au acceptat condițiile legate de metodologie si de participare la festivitate, includerea în Catalogul Topul Firmelor și promovarea acestora în calitate de laureate ale acestei ediții.

01PostevenimentIndLemnuluiPrin recunoaşterea, promovarea şi evidenţierea firmelor a căror rezultate contribuie la crearea de locuri de muncă, dezvoltarea durabilă a judeţului şi îmbunătățirea calității vieții cetățenilor săi, Gala Laureaților Topului Firmelor își propune să încurajeze dezvoltarea spiritului antreprenorial și să capaciteze factorii politici și administrativi pentru asigurarea condițiilor necesare inițierii, dezvoltării și internaționalizării afacerilor.

Alături de întreprinzătorii și managerii firmelor clasate in TOP, la eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice, ai organizațiilor patronale și profesionale, ai mediului universitar, ai organizatiilor sindicale, mass-media, precum și colaboratori și parteneri ai comunitatii de afaceri din judetul Bacau.

Detalii despre metodologie, date statistice despre Topul Firmelor pe sectiuni, informatii despre istoricul celor 22 de editii cât si detalii despre programul evenimentului sunt disponibile pe www.topulfirmelorbacau.ro

        Impreuna in lumea afacerilor