Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Greseli de design in zona de zi pe care aproape toata lumea le face

PozaDesignCand va apucati de amenajat zona de zi trebuie sa va ganditi si sa alegeti canapeaua, scaunele, comoda si ce dimensiune de televizor ar fi potrivita. Intotdeauna exista discutii cu privire la dimensiunile si materialele din care sa fie facut covorul ca sa nu mai vorbim de decizia referitoare la finisarea peretilor: vopsea sau tapet.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori mai ramane cate ceva la care nimeni nu se gandeste atunci cand isi amenajeaza zona de zi iar cu timpul ajungeti sa realizati ca acel lucru influenteaza negativ buna functionare a spatiului.

Luati in calcul asigurarea unor spatii de stat suplimentare

Cel mai simplu este ca inainte de a achizitiona canapeaua si fotoliile sa va ganditi cam cate persoane se strang in mod curent in living. Daca organizati o seara de vizionat filme sau un club de lectura, atunci trebuie sa aveti alternative. Puteti sa folositi niste noptiere sau masute de cafea mai solide, peste care sa puneti o perna si sa fie confortabil sa stai sau puteti sa aduceti din scaunele de la locul de luat masa. Cel mai eficient este sa aveti niste scaune pliabile la indemana desi aceste modele nu sunt printre cele mai confortabile.

Ganditi-va sa achizitionati mobilier flexibil

Fie ca aveti spatiu suficient sau locuiti intr-un apartament minimal este bine sa aveti in vedere achizitionarea unor elemente de mobilier multi-functionale. Ce spuneti de o masa de cafea suficient de mare si rezistenta astfel incat sa o puteti folosi si pentru serile dedicate jocurilor sau in loc de o masa generoasa, doua mai mici pe care le puteti imediat da pe margini atunci cand organizati o petrecere.

Aveti grija de cabluri

Sunt atat de multe lucruri de care trebuie sa aveti grija atunci cand reamenajati un spatiu, iar cablurile se pare ca reusesc de cele mai multe ori sa strice imaginea generala. Indiferent ca vorbim de cablurile de la aparatele electrocasnice sau cele de la corpurile de iluminat, incercati sa le gasiti din timp o rezolvare.

Ganditi-va la inaltimea spatarelor si impactul lor asupra perceptiei spatiului

PozaDesign1Atunci cand achizitionati canapeaua, fotoliile si scaunele din zona de zi trebuie sa aveti in vedere aspectul final al incaperii precum si inaltimea generala a spatiului pe care il aveti la dispozitie. Intr-o incapere cu inaltimi standard, mobilierul cu spatar inalt va crea senzatia de loc inghesuit, obturand partial vederea.

Prin alegerea unor piese de mobilier cu spatar mediu veti cobora orizontala virtuala din incapere si aceasta va parea mai aerisita.

Solutia de amenajare nu este permanenta

Desi sunt multe decizii de luat si pentru un nespecialist acest proces este unul indelungat si obositor, trebuie sa prindeti curaj si sa incercati combinatiile care va atrag. Este adevarat ca trebuie sa aveti in vedere si bugetul alocat dar nu va nelinistiti, puteti oricand sa modificati, sa schimbati si sa inlocuiti.

Sursa: www.spatiulconstruit.ro

        Impreuna in lumea afacerilor