Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Grupurile de Actiune Locala pot accesa fonduri europene de aproape 700 de milioane de euro prin noul PNDR 2014-2020

fonduri-europeneComunitatile rurale care au nevoie de drumuri, cadastru sau de infrastructura pentru ferme pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru Grupurile de Actiune Locala (GAL), prin PNDR 2014-2020, in valoare totala de aproape 700 de milioane de euro, a anuntat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, in cadrul Caravanei PNDR din judetul Satu-Mare.

Am fost la Botiz, in judetul Satu Mare, unde am gasit GAL-ul Zona Satmarului. Un grup foarte activ, care a reusit sa contracteze bani europeni in valoare doua milioane de euro. Sunt multumit ca autoritatile din zona au inteles ca acest tip de asociere este o solutie pentru dezvoltarea satului românesc. Si acesta este mesajul meu pentru toate comunitatile rurale: aveti nevoie de drumuri, aveti nevoie de cadastru, aveti nevoie de infrastructura pentru ferme. Iar noi va acordam resurse financiare mai multe si stiti foarte bine ca in perioada 2014 – 2020 am marit fondurile pentru GAL-uri de la 400 de milioane de euro la aproape 700 de milioane de euro, la nivel national, a scris Daniel Constantin.

In exercitiul financiar PNDR 2007-2013, Grupurile de Actiune Locala au reusit sa atraga numeroase fonduri europene nerambursabile, acesta fiind si motivul pentru care GAL-urile beneficiaza in noul PNDR 2014-2020 de alocari suplimentare.

De  asemenea, un alt Grup de Actiune Locala demn de mentionat este si Codrii Hertei , acesta reusind sa contracteze nu mai putin de 46 de proiecte de finantare cu fonduri europene nerambursabile, prin PNDR 2007-2013, in valoare de peste 1 milion de euro.

Grupurile de actiune locala (GAL) pot depune proiecte pe submasura 19.1 Sprijin pregatitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locala  din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, sprijinul nerambursabil fiind de 100% din valoarea proiectului.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor