Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Guvern: Sprijin pentru crescatorii de pasari

puiIn sedinta de Guvern din 27 august 2020 a fost adoptata o Ordonanta de Urgenta privind aprobarea unei scheme de ajutor de stat pentru sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul avicol in contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19, in vederea compensarii pierderilor, in perioada cuprinsa intre 01 martie – 01 iulie 2020.

Prin acest sprijin se doreste sustinerea activitatii crescatorilor din sectorul avicol in contextul crizei economice din perioada actuala, pentru compensarea pierderilor.

Ajutorul de stat se acorda pe capacitatea de productie detinuta de beneficiar, echivalent UVM, functie de speciile si categoriile de pasari, respectiv, pui de carne, pui de curca, gaini ouatoare, gaini rase grele si pui eclozionati.

Cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM, echivalent in lei, iar valoarea totala a schemei de ajutor este de 109.800 mii lei.

Fermierii au la dispozitie 20 zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentului act normativ pentru depunerea documentatiei. De asemenea, banii vor fi virati in conturile acestora pana la data de 31 Decembrie 2020.

Sursa: StiriAgricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor