Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Guvernul a schimbat modul de impozitare a terenurilor agricole

comasarea-terenurilor-agricole-640x330Executivul a modificat si completat recent normele de aplicare ale Codului fiscal. O schimbare importanta vizeaza terenurile agricole din intravilan, supuse pana acum unui regim de impozitare diferentiat, informeaza Mediafax.

Conform ultimelor modificari anuntate de Guvern, proprietarii acestor terenuri nu vor mai fi nevoitit sa plateasca pentru 400 de metri patrati din tren impozitul aferent unui teren cu constructii.

Anuntul a fost facut de Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

400 de metri patrati din orice teren de genul acesta era impozitat ca si cum ar fi avut o constructie pe aceasta suprafata si doar restul primea statul specific de impozitare. S-a renuntat la aceasta prevedere, a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

Mai exact, noile norme prevad in acest caz ca „impozitul pe terenurile amplasate in intravilan, inregistrate in registrul agricol la alta categorie de folosinta decat cea de terenuri cu constructii, in limita a 400 de metri patrati, calculati o singura data, se determina de la categoria de folosinta teren neproductiv”.

Guvernul a modificat si completat, printr-o Hotarare adoptata in sedinta extraordinara de vineri seara, normele de aplicare ale Codului fiscal, pentru abordarea mai facila a legislatiei fiscale, prin clarificarea normelor de aplicare.

Sursa: www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor