Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Guvernul aloca 113 milioane de lei pentru a ajuta producatorii romani sa isi expuna produsele la targurile din strainatate

saptamana-verde-berlin-640x330Dupa ce producatorii romani au participat pe cont propriu la editia de anul acesta a expozitiei internationale „Saptamana Verde” (Grune Woche), de la Berlin, Guvernul a decis sa ii sprijine financiar pe agentii economici care vor sa isi expuna produsele la targurile din strainatate.

Astfel, Guvernul a discutat, in sedinta de joi, un memorandum referitor la trei scheme de ajutor de minimis pentru a sustine operatorii economici in promovarea exporturilor.

Prin aceste scheme de ajutor de minimis, estimate a avea valabilitate pana la 31 decembrie 2018 si a atrage peste 4.000 de beneficiari, Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri propune acoperirea costurilor de participare la targuri si expozitii internationale, misiuni economice organizate in strainatate, precum si a costurilor aferente studiilor de piata si pe produse. Schemele de ajutor propuse de Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri vor sustine actiunile din Programul de promovare a exportului, finantat de la bugetul de stat, si constau in acordarea de granturi pentru acoperirea cheltuielilor declarate eligibile, scrie Mediafax.

Potrivit Guvernului, schema de ajutor de minimis intitulata „Participarea operatorilor economici la targuri si expozitii internationale organizate in strainatate” are o valoare maxima a bugetului de 113,27 milioane de lei, cea intitulata „Organizarea de misiuni economice in strainatate” o valoare maxima a bugetului de 4,2 milioane de lei, in timp ce schema de ajutor de minimis intitulata „Realizarea de studii de piata si pe produse” are o valoare maxima a bugetului de 0,8 milioane de lei.

Actul normativ prin care vor fi promovate la nivel national schemele de ajutor de minimis pentru actiunile din cadrul Programului de promovare a exportului va fi un Ordin al Ministrului economiei.

Producatorii agricoli romani au fost nevoiti sa participe la editia de anul acesta a expozitiei internationale „Saptamana Verde” (Grune Woche) cu fonduri proprii, dupa ce Ministerul Agriculturii a decis sa nu mai sprijine financiar prezenta agricultorilor de la noi la acest targ, din cauza unor probleme semnalate de Curtea de Conturi cu privire la cheltuirea fondurilor in cadrul celorlalte editii.

Sursa: www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor