Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

IMM-urile europene au început din nou angajarile

locuri-de-munca_22014 a fost primul an de creștere pozitivă în ocuparea forței de muncă in IMM-urile europene, dupa criza financiara.

Raportul anual privind IMM-urile europene pentru anul 2014 arată că situația financiară pentru întreprinderile mici și mijlocii este în curs de normalizare, și că acestea au început din nou sa angajeze personal.

In 2014 cele 22,3 milioane de intreprinderi mici si mijlocii din sectorul  de afaceri non financiar au angajat aproapre 90 de milioane de persoane, comparand cu 2013 numarul angajarilor a crescut cu 1,2%.

Relansarea IMM-urilor este rezultatul  imbunatatirii conditiilor macro-economice si de afaceri. Cu toate acestea, ocuparea forței de muncă încă trebuie să crească pentru a realiza o recuperare completă în urma crizei. În timp ce numărul de IMM-uri în 2014 este de aproape 2,5 % mai mare decât în ​​2008, nivelul ocupării forței de muncă pentru IMM-uri este, în ciuda recentei creșteri 1,3%, sub nivelul din 2008.

In tarile UE raportul arata 3 praguri de dezvoltare:

  • Austria, Belgia, Germania, Franța, Luxemburg, Malta, Suedia și Marea Britanie au depășit în 2014 ocuparea forței de muncă in intreprinderile mici si mijlocii si nivelul valorii adaugate din 2008.
  • Estonia, Finlanda, Lituania și Țările de Jos au avut o rată de creștere pozitivă a valorii adăugate, dar sunt încă sub nivelul din 2008 in ceea ce priveste ocuparea forței de muncă .
  • Bulgaria, Republica Cehă, Croația, Cipru, Danemarca, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Slovenia și Spania  încă nu a atins nivelul din 2008, în ocuparea forței de muncă și valoarea adăugată .

Evoluțiile pozitive pentru IMM-urile europene sunt de așteptat să creasca în 2015 și 2016, cu o crestere a valorii adaugate anuale de 3,3 % ( 2015) și 3,7 % ( 2016 ).

Ocuparea forței de muncă ar trebui să crească, de asemenea, cu 0,8 % și 0,9 %, creând aproximativ 1,5 milioane de noi locuri de muncă în 2016. Până atunci este de așteptat ca IMM-urile sa depăseasca criza în ceea ce privește ocuparea forței de muncă.

Sursa: Comisia Europeana, Raportul anual privind IMM-urile europene pentru anul 2014

        Impreuna in lumea afacerilor