Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

In ce conditii se poate raporta concediul de odihna de pe un an pe altul

60579994La intrebarea:ce motive le putem lua drept justificative pentru raportarea concediului de pe un an pe altul, in cazul in care salariatul are “mult de lucru” si nu isi poate lua, in ce conditii si ce documente trebuie intocmite?
Art. 146. [efectuarea si compensarea concediului de odihna]
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Adriana Iancu expert in legislatia muncii afirma ca: Art 146 din Codul muncii, statorniceste mai multe reguli privin acordarea si efectuarea concediului de odihna.
Efectuarea concediului de odihna in urmatoarele 18 luni este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in CCM.
Daca nu sunt clauze prevazute in CCM, concediul se acorda in urmatoarele 18 luni.
Exemplu de situatii introduse in CCM cand efectuarea concediului in urmatorele 18 luni este permisa:concediul nu a putut fi efectuat din motive medicale, ca urmare a proiectelor in care a fost implicat salariatul, ca urmare a detasarii salariatului chiar inainte de data efectuarii concediului de odihna programat, participarea la cursuri de formare profesionala.

Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor