Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

În tendinţe în 2016: amenajările cu marmură

piatra-naturala-dormitor-living-baieMarmura este cel mai luxos tip de piatră naturală, dar şi unul din cele mai rezistente materiale pentru amenajări, calităţi care o recomandă pentru amenajările spaţiilor horeca. Durabilitatea este tradusă prin investiţie eficientă, dat fiind faptul că o pardoseală din acest material nu va trebui înlocuită timp de zeci de ani. Mai mult, marmura este, conform designerilor de interior şi arhitecţilor, din nou în topul preferinţelor, fiind uşor de integrat în concepte actuale, contemporane.

Datorită dezvoltării metodelor prin care placa este finisată, marmura este astăzi disponibilă în foarte multe variante de finisaj şi de dimensiuni, şi este astfel simplu de integrat în spaţii de diferite mărimi şi coordonate conceptuale.

Baie amenajată cu marmură deschisă la culoare

Amenajări elegante şi expresive

Pe piatraonline.ro, magazinul online dedicat exclusiv pietrei naturale, există tipuri de marmură în nuanţe din cele mai diferite: crem sau beige, alb cu venaturi lila sau violet, plăci în nuanţe de roşu sau plăci albastre, maro sau negre. Finisajele contribuie şi ele la aspectul final al proiectului – o placă polişată va funcţiona bine într-un concept modern, pe când variantele antichizate sau periate şi cu marginile dălţuite vor adăuga spaţiului o notă rustică.

Hamam placat cu marmură albă

Un material în tendinţe

Conform freshome.com, marmura a reuşit o revenire spectaculoasă în lumea amenajărilor de interior, fiind astăzi folosită de designeri şi arhitecţi în doze mici, statement. Printre ideile de folosire a acestui material opulent sunt menţionate coloanele de marmură, pentru o mai bună delimitare a spaţiului, inserţiile sau zonele accent pe perete, sau chiar pe pardoseală (în combinaţie cu lemnul, piatra naturală întotdeauna va fi bine pusă în valoare) dar chiar şi placarea mobilei cu acest tip de material.

Pardoseală placată cu marmură neagră, Nero Maquina

Cât de uşor se îngrijeşte marmura?

Primul pas este impermeabilizarea – un proces care protejează textura materialului de pete sau zgârieturi, care trebuie repetat o dată la câţiva ani. Apoi, curăţarea trebuie făcută cu detergenţi speciali, deloc acizi, care să nu afecteze pelicula de impermeabilizant.

 Sursa:www.horeca.ro

        Impreuna in lumea afacerilor