Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Incepand cu ce data se suspenda contractul individual de munca?

contract-muncaPe forum club legislatia muncii a fost prezentata problema privind urmatoarea situatie:incepand cu ce data se suspenda contractul individual de munca a unei angajate, daca a nascut in data de 22.02.2016 si are concediul medical din data de 01.02.2016-04.04.2016. Aceasta persoana nu a fost inca la angajator sa depuna cerere pentru solicitarea concediului pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. Daca vine azi 20.03.2016, pentru depunerea cererii, se suspenda cu data de 20.03.2016 sau se poate suspenda cu data de 04.04.2016.?

Raspunsul expertului in legislatia muncii a fost:decizia de suspendare a contractului pentru CCC se face in baza crerii salariatei. Acest tip de suspendare este din initiativa salariatului.
Cererea pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil se depune, fie incepand cu ziua urmatoare celei in care a incetat concediul si indemnizatia de maternitate, fie incepand cu data nasterii copilului, sau data adoptiei (cererea trebuie depusa in termen de 60 de zile de la acea data) daca solicitantul nu indeplineste conditiile pentru acordarea concediului.
Pentru suspendarea contractului individual de munca se iau in calcul dispozitiile art. 3 alin. (2) lit. h) coroborat cu art. 4 lit. c) din HG 500/2011 potrivit carora perioada si cauzele de suspendare a contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale se inregistreaza in registru in termen de maximum 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.
Daca salariata solita suspendarea contractului pentru CCC, sunteti in termen, puteti inregistra suspendarea cu data de 04.04.2016.

Sursa: clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor