Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Infiintare poprire asupra salariului

blog-2Pe forum club legislatia muncii a fost prezentata problema privindĀ  urmatoarea situatie: am primit o adresa de infiintare poprire asupra salariului unui angajat. In adresa primita biroul executor judecatoresc solicita sa ii comunicam si venitul net al salariatului si institutia bancara unde se vireaza drepturile salariale. Intrebarea este daca este normal sa comunicam biroului executor judecatoresc banca unde ii viram salariul. Societatea va vira lunar 1/3 din venitul net al angajatului in contul precizat de biroul executor judecatoresc. Daca comunicam banca unde ii viram salariul acesta poate trimite adresa de infiintare poprire la banca iar aceasta va bloca contul angajatului, iar salariatul nu va mai putea sa isi ridice restul de salariu. Este in regula daca nu comunicam institutia bancara unde se vireaza salariul?

Raspunsul expertului in legislatia muncii a fost: angajatorul nu are voie sa retina din salariul angajatilor fara hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Prin urmare, daca exista o astfel de hotarare trebuie sa furnizati aceste date executorului judecatoresc.
Poprirea se infiinteaza la cererea creditorului de catre un executor judecatoresc al carui birou se afla in circumscriptia curtii de apel unde isi are domiciliul sau sediul debitorul ori tertul poprit, conform art. 782 din Codul de Procedura Civila.

Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor