Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Instrumentul pentru IMM. Perspectiva unui evaluator – Seminar pentru IMM-uri

Cu un buget de aproape 80 de miliarde de euro pe o perioada de sapte ani, Programul Orizont 2020 – cel mai mare program de cercetare si inovare al Uniunii Europene de pana acum – prevede finantari record pentru IMM-uri. Se preconizeaza ca cel putin 20% (aproape 9 miliarde de euro) din fondurile alocate pilonilor „pozitia de lider in tehnologiile industriale” si „provocari societale” din cadrul Programului Orizont 2020 vor fi alocate direct IMM-urilor, sub forma de granturi, inclusiv prin intermediul Instrumentului pentru IMM-uri.

Prin acest program, Uniunea Europeana doreste sa finanteze cele mai inovatoare intreprinderi mici care au un potential mare de crestere. Instrumentul, care dispune de un buget de aproximativ 3 miliarde de euro pentru o perioada de sapte ani, ofera granturi simple si rapide pentru studii de fezabilitate in materie de inovare antreprenoriala (faza 1) si pentru proiecte demonstrative (faza 2). In plus, conceptele suficient de mature pentru a atrage investitii pot sa beneficieze si de consiliere in dezvoltarea afacerilor si de alte servicii de sprijin (faza 3). Procesul de depunere a cererilor este simplu, insa finantarea va fi acordata doar celor mai bune proiecte. Temele eligibile sunt prezentate in programul de lucru privind „Inovarea in IMM-uri”, aferent Programului Orizont 2020 sunt disponibile la adresa: http://ec.europa.eu/easme/en/horizons-2020-sme-instrument.

Avand in vedere interesul crescut al IMM-urilor din Regiunea Nord-Est pentru programul Instrumentul pentru IMM-uri, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, organizeaza in perioada 21-23 noiembrie 2016, o serie de 3 seminarii dedicate IMM-urilor inovative si interesate sa depuna sau sa-si imbunatateasca o aplicatie in cadrul Programului de finantare: Instrumentul pentru IMM-uri.

Evenimentele ofera o perspectiva unica intrucat lectorul invitat a indeplinit, deopotriva, rolul de evaluator in cadrul Programului Orizont 2020 (peste 200 aplicatii evaluate) dar si de consultant (aplicatie aprobata in Faza 2 care a primit un punctaj de 14.1/15 si finantare in valoare de 1.5 milioane Euro).banner-instrument-imm-orizont-2020

Expertul invitat se va concentra, in mod particular, asupra atentiei la detaliile care ar trebui urmarite de catre aplicanti in realizarea unei aplicatii si care pot juca un rol esential in evaluarea cu succes a unei aplicatii finantate din Instrumentul pentru IMM-uri.

Aceste 3 evenimente vor include prezentari in plen sustinute de un evaluator extern, cu experienta relevanta in pregatirea aplicatiilor si sfaturi concrete in sesiuni fata in fata pentru imbunatatirea aplicatiilor deja depuse si neselectate.

In cadrul evenimentelor participantii vor avea ocazia sa obtina informatii relevante pentru urmatoarele subiecte:

  • Care este rolul evaluatorilor externi in procesul de evaluare si punctare a unei aplicatii ?
  • Ce urmaresc evaluatorii intr-o cerere de finantare realizata de o companie ?
  • Care este solutia pentru cresterea credibilitatii unui IMM/consortiu si ideii de proiect inovativ propusa ?
  • Care sunt greselile frecvente si cum pot fi acestea evitate ?
  • Cum poate fi creata o „prima impresie” buna prin intelegerea perceptiei vizuale a evaluatorului ?
  • Cum pot fi explicate ideile complexe intr-un material succint ?

Locatiile de desfasurare a celor 3 seminarii sunt:

  • Piatra-Neamt, 21 Noiembrie 2016, Hotel Central (Piata Petrodava nr.1-3)
  • Suceava, 22 Noiembrie 2016, Camera de Comert si Industrie Suceava (Str. Universitatii nr.15-17)
  • Bacau, 23 Noiembrie 2016, Hotel Dumbrava (Str. Dumbrava Rosie nr.2)

Prezentarile si discutiile din cadrul evenimentelor vor avea loc in limba engleza.

Participarea la eveniment este gratuita . Avand in vedere numarul limitat de locuri va invitam sa completati formularul de inscriere pana la data de 18 noiembrie 2016 (ora 12:00), disponibil la adresa https://goo.gl/forms/BukHjBwkEZ30XuTG2.

Contact: een@adrnordest.ro

        Impreuna in lumea afacerilor