Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Instrumentul SURE: Ce măsuri vor finanța statele membre UE

comisia-europeana-hepta-mediafaxx-1280x720Comisia Europeană a publicat pe 24 august, propunerile de decizii de acordare de sprijin financiar în cadrul Instrumentului SURE pentru România și alte 15 state membre, respectiv Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Spania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, Polonia, Slovacia și Slovenia.

Sprijinul financiar din cadrul Instrumentului SURE va fi furnizat sub formă de împrumuturi acordate în condiții avantajoase de UE statelor membre. Aceste împrumuturi vor ajuta statele membre să facă față creșterilor bruște ale cheltuielilor publice pentru menținerea locurilor de muncă.

Alocarea României este de circa 4,1 miliarde de euro, din care se vor putea finanța măsuri precum plata indemnizațiilor salariaților pentru perioada suspendării temporare a contractelor de muncă, plata indemnizațiilor privind decontarea unei părți din salariu sau plata sporurilor personalului care își desfășoară lucrul în condiții de pericol deosebit.

Italia, țara cu o alocare de 27,4 miliarde de euro, va finanța măsuri precum plata indemnizațiilor pentru lucrătorii independenți, plata indemnizațiilor pentru persoanele angajate pe perioadă determinată în agricultură, cât și pentru lucrătorii din industria divertismentului, tichete baby-sitting sau credite fiscale în vederea igienizării locurilor de muncă și achiziționarea de echipamente de siguranță.

511 de milioane de euro se vor îndrepta către Bulgaria, care va putea acoperi subvențiile salariale pentru întreprinderi.

Cu ajutorul celor 11,2 miliarde de euro, Polonia va putea reduce contribuțiile la asigurările sociale, se vor finanța subvențiile salariale și contribuțiile la asigurările sociale ale companiilor care reduc timpul de lucru, subvențiile pentru lucrătorii independenți, împrumuturile sub formă de subvenții acordate persoanelor care desfășoară activități independente, microîntreprinderi și ONG-uri.

Sursa: Fonduri-Structurale.ro

        Impreuna in lumea afacerilor