Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Invitatie de accesare a programului de finantare LIFE al Uniunii Europene

lifeProgramul LIFE este instrumentul de finanţare al UE pentru acţiuni în domeniul mediului şi climei. Acesta se desfăşoară din 1992 şi a cofinanţat peste 4.500 proiecte pe teritoriul UE şi în ţări terţe, mobilizând peste 9 miliarde de euro şi contribuind cu peste 4 miliarde de euro la protecţia climei şi a mediului. Bugetul programului LIFE pentru perioada 2014-2020 este stabilit la 3,4 miliarde de euro în preţuri actuale, incluzând un subprogram pentru mediu şi unul pentru acţiuni legate de climă.

Comisia Europeană invită persoanele juridice (entitățile) înregistrate în Uniunea Europeană să prezinte propuneri pentru apelul de propuneri pentru granturile de acțiune LIFE 2020. Apelul acoperă propuneri pentru ambele subprograme LIFE: LIFE Mediu si LIFE Clima. Termenele limita de depunere de proiecte pot fi consultate aici: https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/calls-proposals

Propunerile pot fi depuse de persoane juridice înregistrate în Uniunea Europeană.

Solicitanții se pot încadra în trei tipuri de beneficiari:
(1) organisme publice
(2) organizații comerciale private
(3) organizații private necomerciale (inclusiv ONG-uri).

Solicitanții vor trebui să utilizeze „pachetul de depunere a candidaturii” pentru apelul la proiecte LIFE 2020. „Pachetele de depunere si de evaluare a candidaturii” conțin explicații complete și detaliate cu privire la eligibilitate, proceduri, ratele de cofinanțare precum și alte detalii relevante. Acestea pot fi descărcate din link-ul https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/calls-proposals.

Pe plan national exista un Punct National de Contact LIFE care poate acorda sprijin solicitanților în timpul fazei de pregătire și depunere a proiectelor.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să contactați Punctul Național de Contact LIFE: Marisanda PÎRÎIANU – Director Directia Accesare Fonduri Externe Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor București, România :Tel.: 004 021-408.95.87, e-mail: marisanda.piriianu@mmediu.ro; Carmen Mădălina COZMA: Project Manager – LIFE – Creșterea Capacității Instituționale Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor București, România : Tel.: 004 021-408.96.09; mobil: +40746248590/ +40733041001 E-mail: madalina.cozma.life@mmediu.ro.

        Impreuna in lumea afacerilor