Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Lansarea ghidului Agentiei Europene pentru Produse Chimice

chimicSubstantele chimice sunt elementele constitutive ale vietii. Ele sunt prezente in noi, in jurul nostru si in orice produs pe care il cumparam.

In ghidul de informare a Agentiei Europene pentru Produsele Chimice (REACH), intreprinderilor le sunt prezentate noile legislatii in privinta comercializarii produselor chimice pe piata Europeana.

Agentia Europeana pentru Produse Chimice reprezinta instrumentul ideal, pentru autoritatile de reglementare, pentru punerea in aplicare a misiunii legislatiei Uniunii Europene privind produsele chimice, in beneficiul sanatatii umane si a mediului, precum si al inovatiei si al competitivitatii. Agentia Europeana pentru Produse Chimice ajuta societatile sa respecte cerintele legale, promoveaza utilizarea produselor chimice in conditii de securitate, furnizeaza informatii privind produsele chimice si abordeaza produsele chimice care reprezinta motive de ingrijorare.

Agentia Europeana pentru Produse Chimice in colaborare cu Comisia Europeana si statele membre ale Uniunii Europene, identifica nevoile de gestionare a riscurilor de reglementare la un nivel standard Europei, pentru siguranta sanatatii umane si a mediului.

Legislatia UE privind produsele chimice se aplica tuturor sectoarelor industriale in care se lucreaza cu produse chimice si impune intreprinderilor sa fie responsabile pentru securitatea produselor chimice pe care le comercializeaza pe piata.

Pentru informatii despre importanta legislatiei substantelor chimice, precum si rolul utilizarii acestora in conditii de siguranta, accesati site-ul: http://echa.europa.eu/

        Impreuna in lumea afacerilor