Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Lansarea primelor masuri de finantare din PNDR 2020

PNDR1Fermierii sunt asteptati, incepand de miercuri 25 martie 2015, sa depuna primele propuneri de proiecte pentru a primi finantari europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Potentialii beneficiari vor avea la dispozitie fonduri europene nerambursabile de 205,7 milioane de euro pentru modernizarea exploatatiilor agricole prin submasura 4.1 si de 111,2 milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri prin submasura 6.1, primele doua submasuri din PNDR 2020 deschise pentru depunerea cererilor de finantare.

Lansarea primelor masuri de finantare din PNDR 2020 vine cu o serie de elemente si solutii inovative care vor asigura o gestionare eficienta si transparenta a fondurilor europene si totodata, va facilita accesul la finantare. Aceasta facilitare este asigurata prin scurtarea perioadelor de evaluare si selectie a proiectelor si prin aplicarea de simplificari procedurale si mecanisme utile potentialilor beneficiari (depunere on-line, baza de date cu preturi de referinta, procedura de achizitii private on-line etc.).

Un alt element de noutate, care se va aplica odata cu lansarea primelor masuri, îl constituie emiterea de rapoarte de selectie lunare, fiind astfel scurtat timpul de analiza al proiectelor. Termenul estimat pentru evaluarea proiectelor este de 37 de zile lucratoare de la sfarsitul lunii in care au fost depuse respectivele proiecte. Acest termen se poate majora cu 10 zile lucratoare daca sunt in evaluare proiecte pe doua sau mai multe sub-masuri.

Primirea cererilor de finantare se va face de catre AFIR exclusiv on-line pentru submasura 4.1 – Investiiti in exploatatii agricole, iar pentru submasura 6.1 – Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri depunerea cererilor de finantare se va realiza în format tiparit sau on-line.

Sursa: www.apdrp.ro

        Impreuna in lumea afacerilor