Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Lansarea primului apel de proiecte aferent Programul de Cooperare INTERREG EUROPE

InterregEUROPE_CPe 31.03.2015, la Centrul de Conferinte al Institutului National de Statistica, a avut loc lansarea primului apel de proiecte aferent Programului de Cooperare INTERREG EUROPE, continuatorul programului INTERREG EUROPE IVC, organizat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Evenimentul a fost moderat de doamna Doina Surcel, Director General Adjunct, Directia Generala Programe Europene si de domnul Nicolas Singer, Ofiter Superior de Proiect, din cadrul Secretariatului Tehnic Comun pentru INTERREG IVC, Lille, Franta.

In cadrul reuniunii s-au prezentat realizarile Programului INTERREG IVC, la nivel European si national, noul program de cooperare interregional, inclusive informatii specifice referitoare la primul apel si cateva dintre proiectele implementate cu success de lideri de proiect sau parteneri din Romania.

Programul dispune de un buget de 359 milioane euro din Fondul European de Dezvoltare Regionala, pentru perioada de programare 2014 – 2020 si va finanta doua tipuri de actiuni:

  • Proiecte de cooperare interregional – se aloca peste 90% din buget
  • Platforme de invatare de politici

In cadrul programului participa cele 28 de state membre UE, precum si Norvegia si Elvetia.

Propunerile de proiecte se vor depune exclusiv in parteneriat, numarul minim de parteneri fiind trei, dar numarul recomandat fiind intre 5 si 10 parteneri.

Parteneri eligibili sunt: ONGuri, autoritatile publice si organismele de drept public.

Primul apel de proiecte, cu durata de 30 de zile, se va deschide in aceeasi zi cu aprobarea versiunii finale a programului de catre Comisia Europeana, estimate pentru luna iunie 2015. In actuala perioada de programare se preconizeaza lansarea a 3 – 4 apeluri de propuneri de proiecte.

ONG-urile interesate pot trimite pana pe 09.04.2015 propuneri cu idei de proiecte la Camera de Comert si Industrie Bacau, pe adresa de mail ccibc@ccibc.ro, urmand a fi transmise la Punctul National de Contact din cadrul MDRAP.

Pentru informatii suplimentare despre lansarea primului apel de proiecte aferent Programului de Cooperare INTERREG EUROPE accesați: www.interreg4c.eu

        Impreuna in lumea afacerilor