Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Lecții (încă) neînvățate de operatorii horeca, privind securitatea la incendiu

controale-pompieri 11Improvizații la instalația electrică, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu. Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de specialiștii în domeniul apărării împotriva incendiilor, în urma controalelor desfășurate weekend-ul trecut, la nivel național, la mai multe unități horeca.

 “În perioada 26-28 februarie a.c., la nivel național au fost derulate o serie de acțiuni integrate pentru prevenirea și combaterea faptelor care afectează siguranța persoanelor, avutului public și privat derulate la unităţi alimentaţie publică – baruri, restaurante, cluburi, discoteci, săli de spectacole, unităţi de turism (hoteluri, pensiuni), precum și la spații comerciale si pieţe agroalimentare.

Aceste activități au fost desfășurate de către inspectorii de prevenire din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență, alături de reprezentanţi ai inspectoratelor de poliţie, ai inspectoratelor de jandarmi şi reprezentanţi ai altor autorităţi cu atribuţii de control”, se arată în comunicatul IGSU.

Astfel, în cele 321 de controale desfășurate, la nivel național, în perioada de referință au fost constatate 719 deficienţe, dintre care 126 au fost înlăturate pe timpul verificărilor. În urma controalelor au fost aplicate 533 de sancțiuni (375 avertismente şi 159 amenzi contravenţionale) în cuantum de 606.500 RON.

Principalele nereguli identificate de specialiștii în domeniul apărării împotriva incendiilor au constat în:

  • improvizații la instalația electrică,
  • nemarcarea cu iluminat de siguranță a căilor de evacuare și a hidranților interiori,
  • deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor,
  • lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu,
  • neefectuarea lucrărilor de întreținere și de reparare a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor.

Asigurarea climatului de siguranță la nivelul comunității și crearea culturii de securitate rămân principalele obiective ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și unităților subordonate și reprezintă elementele fundamentale ce susțin activitățile derulate în sprijinul și pentru cetățean”, se mai arată în comunicatul IGSU.

Sursa: horeca.ro

        Impreuna in lumea afacerilor