Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Legea privind incubatoarele de afaceri

7168818777_802f07d516_b-816x800Proiectul de lege privind incubatoarele de afaceri a fost promulgat de presedintele Romaniei, urmand sa intre in vigoare la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial.

Legea privind incubatoarele de afaceri ( Legea 102/2016 ) reglementeaza regimul juridic de infiintare si functionare a acestora, prin acordarea de facilitati pentru stimularea infiintarii incubatoarelor de afaceri, pentru crearea de noi locuri de munca, diversificarea economiilor si crearea unui mediu antreprenorial in cadrul comunitatilor locale.

Pot fi fondatori ai unui incubator de afaceri autoritatile publice locale, institutia sau consortiul de institutii de invatamant superior acreditate, institutele, centrele si statiunile de cercetare-dezvoltare, camerele de comert sau persoane juridice de drept privat.

Fondatorii incubatoarelor de afaceri vor avea dreptul la o serie de facilitati fiscale, ce vor fi acordate in baza unor scheme de ajutor de stat. Pentru terenurile si cladirile aferente incubatorului de afaceri, cu aprobarea autoritatilor locale, se vor acorda scutiri de la plata:

  • impozitului pe teren ;
  • impozitului pe cladiri,;
  • oricaror taxe datorate pentru eliberarea oricaror certificate de urbanism, autorizatii de construire si/sau desfiintare de constructii.

Pe deasupra, fondatorii incubatoarelor vor putea să beneficieze şi de alte facilitati ce pot fi acordate de autoritatile publice centrale sau locale.

        Impreuna in lumea afacerilor