Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

MADR a aprobat procedura de accesare a schemei de ajutor pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura

TRACTORMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta aprobarea procedurii de accesare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata de fermieri in agricultura, conform unui comunicat transmis de MADR.

Astfel, Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr.1727/2015 pentru aprobarea procedurilor specifice de implementare si control, precum si formularistica necesara aplicarii schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura, a fost publicat in Monitorul Oficial al României Partea I nr.524/14.07.2015 si in Monitorul Oficial al României – Partea I nr.524 bis/14.07.2015.

Reamintim ca rata accizei reduse la motorina utilizata de fermieri in agricultura reprezinta echivalentul in lei a cuantumului de 21 euro/1000 litri, iar diferenta dintre rata accizei standard si rata accizei reduse se acorda ca ajutor de stat sub forma de rambursare.

Subventionarea accizei pentru motorina utilizata in agricultura reprezinta o prioritate pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in vederea reducerii costurilor de productie.

Sursa: www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor