Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Mai mulţi bani europeni pentru conservarea biodiversităţii

finantareAlocarea financiară destinată conservării biodiversității prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 va ajunge 350 milioane euro, cu aproximativ 130 de milioane de euro mai mult decât în exercițiul financiar 2007-2013, potrivit organizației de mediu World Wide Fund of Nature – WWF.

„Programul are acum o axă prioritară dedicată finanțării proiectelor pentru natură, dar ia în considerare protejarea biodiversității și în cazul altor investiții, cum sunt infrastructura de transport sau managementul riscurilor la inundații. Drumul până la acest rezultat a fost lung și a început în 2012, când WWF a fost acceptat ca membru cu drept de vot în Comitetul Interinstituțional pentru Acordul de Parteneriat (CIAP), un forum constituit la nivel național în cadrul căruia s-au stabilit prioritățile de dezvoltare ale României pentru perioada 2014-2020. Au urmat numeroase dezbateri, consultări, focus-grupuri, comunicări scrise și întruniri ale grupurilor de lucru pe sectoare de interes unde au fost dezbătute prioritățile de finanțare”, conform WWF România.

Astfel, s-au obținut mai mulți bani pentru biodiversitate în cadrul Axei Prioritare 4 ‘Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului și decontaminarea siturilor poluate istoric”.

Prin urmare, de la o alocare inițială de 50 milioane de euro s-a ajuns, în programul aprobat, la 350 milioane euro, cu aproximativ 130 milioane mai mult decât în perioada 2007-2013.

În plus, s-a aprobat prioritizarea implementării planurilor de management, a seturilor de măsuri de conservare și planurilor de acțiune pentru ariile naturale protejate, precum și a creării și menținerii coridoarelor ecologice și coridoarelor de migrație a speciilor și a reconstrucției ecologice a ecosistemelor de pe suprafața ariilor naturale protejate, inclusiv a siturilor Natura 2000.

Sursa: :www.jurnaluldeafaceri.ro

        Impreuna in lumea afacerilor