Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Manual de export pentru IMM-URI

StirePozaVineri, 02 noiembrie 2018, cu incepere de la ora 11.00, la Centrul de Cultură „George Apostu” Bacău, se lanseaza Manualul de Export, lucrare realizata in cadrul Proiectului “Servicii integrate de export pentru IMM-urile din România”.

Evenimentul va avea loc in prezenta reprezentantilor Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, autoritatilor judetului Bacau, institutiilor regionale / judetene interesate, exportatorilor consacrati si firmelor cu potential de export.

Proiectul amintit este implementat prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano – Roman, Camera de Comert si Industrie Bacau fiind unul dintre parteneri.

Prin acest proiect s-a infiintat Centrul de Afaceri pentru Export Bacau, care functioneaza in cadrul Camerei de Comert si Industrie Bacau, centru pilot care se focalizeaza, in perioada august 2017 – noiembrie 2019, pe  industria mobilei si agricultura ecologica, ulterior urmand a se aborda si alte domenii.

Obiectivul principal stabilit de finantatori este realizarea unui program integrat de sprijinire a firmelor, avand ca rezultat pregatirea acestora pentru accederea pe noi piete, obtinerea “pasaportului pentru export” si cresterea exporturilor IMM-urilor din judetul Bacau, Regiunea NE si judetele limitrofe Bacaului.

In urma programului de pregatire/instruire, 15 firme din aria de cuprindere a CAE Bacau participa la targuri si expozitii internationale: Budapesta, Istanbul, Kuala Lumpur, Nurnberg, Dubai si Shanghai, in vederea promovarii produselor si accederii pe noi piete de desfacere.

Manualul de Export este rezultatul activitatii unui colectiv de specialisti in activitatea de export si ofera tuturor firmelor interesate posibilitatea de a dobandi cunostinte privind:

  • pregatirea pentru accederea pe noi piețe,
  • promovarea exporturilor,
  • imbunatatirea competitivitatii pe lantul valoric,
  • sporirea gradului de inovare,
  • imbunatatirea calitatii produselor,
  • elaborarea strategiilor de export,
  • managementul participarii la targuri / expozitii internationale si misiuni economice,
  • infiintarea si managementul clusterelor de export, importanta promovarii prin marci proprii.

De informatiile din Manualul de Export pot beneficia toate firmele, inclusiv cele care nu au participat la proiect.

Detalii se pot obtine prin email: office@ccibc.ro sau tel. 0744.708317

        Impreuna in lumea afacerilor