Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Măsuri integrate pentru tinerii inactivi 2014-2020

fondurieuropeneMinisterul Fondurilor Europene a lansat in dezbatere publica proiectul schiţa ghidului „Măsuri integrate pentru tinerii inactivi”, primul  apel din cadrul Programului Operaţional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020.

Intervenţiile finanţate prin POCU îi vizează pe tinerii care nu au un loc de muncă şi nici nu urmează un program de educaţie şi formare (NEETs) din regiunile Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia prin „Inițiativa locuri de muncă pentru tineri” (Axa Prioritară 1), dar şi pe cei din celelalte cinci regiuni ale ţării, prin „Îmbunătăţirea situaţiei tinerilor din categoria NEETs” (Axa Prioritară 2).

Grupul țintă vizat în cadrul prezentei cereri de propuneri de proiecte este format din tineri șomeri cu vârsta între 16 – 24 ani (respectiv, până la împlinirea vârstei de 25 ani).

Solicitanţii și partenerii eligibili sunt: angajatori, entități relevante (furnizori de formare, furnizori de servicii de ocupare/ evaluare şi certificare a competenţelor, sindicate, patronate, ONG-uri/ organizații de tineret etc.) în parteneriat cu angajatori, SPO în parteneriat cu entități relevante (angajatori, furnizori de formare, furnizori de servicii de ocupare/ evaluare şi certificare a competenţelor, sindicate, patronate, ONG-uri/ organizații de tineret etc., entităţile selectate/ desemnate pentru implementarea schemelor de grant global în domeniul antreprenoriatului.

Proiectul ghidului este disponibil pe site-ul www.ccibc.ro, sectiunea Consultarea Firmelor, subsectiunea Consultarea firmelor privind actele autoritatilor nationale si europene.

Propunerile, observatiile, sugestiile dumneavoastra puteti sa le transmiteti:

Termenul limita de transmitere a opiniilor si observatiilor dumneavoastra este 7 ianuarie 2015.

        Impreuna in lumea afacerilor