Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

MFE: Informații referitoare la fondurile alocate achiziționării de tablete, echipamente de protecție și containere sanitare mobile pentru școli

tableteȘcolile pot începe să achiziționeze tablete și containere sanitare mobile pentru a se asigura atât de buna desfășurare a noului an școlar 2020-2021, dar și de reducerea riscului de infectare cu virusul SARS-Cov-2. Echipamentele vor fi decontate integral din fonduri europene nerambursabile în valoare de 175 milioane euro.

Pentru tablete este alocată suma de 100 milioane euro ce va fi decontată prin Programul Operațional Competitivitate (POC), iar echipamentele de protecție și containerele sanitare mobile vor fi decontate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și vor avea o valoare de 50, respectiv 25 milioane euro. Vor fi eligibile acele echipamente care au fost achiziționate de școli sau de autoritățile publice locale începând cu data de 1 august 2020.

Specificatiile tehnice in privinta tabletelor pot si accesate prin link-ul: http://mfe.gov.ro/ministerul-fondurilor-europene-a-lansat-in-timp-record-decontarea-cheltuielilor-scolilor-cu-tablete-echipamente-de-protectie-si-containere-sanitare-mobile/.

Beneficiarii eligibili pot depune aplicațiile lor în aplicația MySMIS. Astfel, reprezentanții autorităților publice locale, dar și directorii școlilor vor putea primi sprijinul experților IT din cadrul Ministerului Fondurilor Europene pentru buna desfășurare a procesului de încărcare a cererilor de finanțare în sistemul electronic MySMIS.

Aceștia au la dispoziție adresele de email: tabletescolare.poc@mfe.gov.ro si echipamentescolare.poim@mfe.gov.ro prin intermediul cărora vor putea solicita ajutor cu cererile lor de finanțare și vor fi sprijiniți tehnic de experții IT.

Beneficiarii eligibili sunt:
• unitățile de învățământ preuniversitar de stat care desfășoară activități didactice pentru elevi, cu condiția ca acestea să aibă personalitate juridică pentru încheierea de contracte de achiziție publică în condițiile legii;
• autoritățile publice locale pentru unitățile de învățământ preuniversitar de stat de pe raza unității administrativ teritoriale care desfășoară activități didactice destinate elevilor;
• parteneriatul dintre beneficiarii prevăzuți la lit. a) și b);
• parteneriatele între inspectoratele școlare și unitățile de învățământ.

Mai multe informații despre decontarea acestor echipamente puteți consulta aici: http://mfe.gov.ro/tablete-scolare/.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

        Impreuna in lumea afacerilor