Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Ministerul Agriculturii isi doreste o Banca de Dezvoltare la nivel national, care sa ofere credite mai avantajoase fermierilor

cbbea39ac080eb07cc8222fdcaef9ab4_XLMinisterul Agriculturii isi propune sa dezvolte o Banca de Dezvoltare la nivel national, prin intermediul careia sa ofere fermierilor pachete financiare stimulative in vederea accesarii fondurilor europene nerambursabile prin PNDR 2014-2020.

Lucrăm in aceste zile la proiectul unei Banci de Dezvoltare la nivel national, care sa ajute la accesarea de fonduri europene. Odata infiintata aceasta banca, ar trebui sa vina in perioada urmatoare cu pachete financiare stimulative pentru cei care vor sa acceseze fonduri comunitare. Si ma refer aici la dobanzi mai mici pe care sa le negociem cu aceasta banca, la o perioada de gratie, la o perioada de rambursare mai mare a imprumuturilor. Si, de asemenea, sa venim in sprijinul fermierilor cu instrumente financiare astfel incat acestora sa nu li se solicite garantii personale foarte multe, a declarat Daniel Constanin, ministrul Agriculturii, in cadrul Caravanei PNDR 2020.

Oficialul MADR a reamintit ca in ultimi ani, multe proiecte de finantare au fost reziliate, din cauza ca fermierii nu au avut acces la cofinantare.

Mai mult decat atat, Daniel Constantin a subliniat ca fondurile de la Uniunea Europeana reprezinta de treiori mai mult, in fiecare an, decat alocarile de la bugetul de stat.

Noi am cheltuit in trei ani aproape 8 miliarde de euro din fonduri europene, in timp ce din partea statului am primit o alocare in jur de 1 miliard de euro in fiecare an, a mai spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a discutat, joi, cu fermierii din Valea Vinului, judetul Satu-Mare, in cadrul intalnirilor organizate cu ocazia Caravanei PNDR 2020.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor