Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Ministerul Economiei trebuie să depună până la finalul lunii septembrie la MFE proiectul pentru implementarea celor 3 scheme de sprijin pentru mediul de afaceri

immMinisterul Fondurilor Europene, prin AM POC, a publicat în data de 11 septembrie 2020 ghidul aferent acțiunii 3.1.1. Sprijin pentru IMM-uri în vederea depășirii crizei economice generate de pandemia COVID – 19 și a anunțat deschiderea apelului de proiecte.

Este vorba de apelul prin care Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri va aplica pentru a deveni administrator de grant pentru cele 3 scheme de sprijin și va putea lansa, ulterior, apelurile adresate beneficiarilor finali – IMM-urile, PFA-urile și ONG-urile – cărora li se adresează măsurile prevăzute prin Ordonanța 130 din 31.07.2020.

Ministerul Economiei are termen până pe 30 septembrie 2020 să depună cererea de finanțare.

Ulterior, în baza contractului de finanțare ce va fi încheiat cu AM POC, ministerul și Agențiile Regionale pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului vor gestiona procesul de selecție, contractare, autorizare cheltuieli, plată și monitorizare pe cele 3 scheme de sprijin instituite:

• Microgranturi;

• Granturi pentru capital de lucru;

• Granturi pentru investiții în activități productive.

Sursa: Fonduri-Structurale.ro

        Impreuna in lumea afacerilor