Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Noi reguli de transparenta privind beneficiarii fondurilor pentru agricultura

image-2015-03-25-19742077-70-fonduriIncepand cu luna iunie, statele membre din Uniunea Europeana trebuie sa faca publice lista beneficiarilor de plati efectuate in cadrul Politicii Agricole Comune (PAC).

Conform noilor norme, Ministerul Agriculturii din fiecare stat membru are obligatia de a publica informatii despre numele beneficiarului, suma, precum si schema de sprijin pe care a accesat-o.

Prin aceste norme, oficialii de la Bruxelles doresc sa creasca transparenta in ceea ce priveste utilizarea fondurilor europene in cadrul Politicii Agricole Comune si, de asemenea, sa consolideze controlul public asupra modului in care sunt folositi banii europeni.

Noua legislatie a fost votata de catre deputatii si ministrii europeni in anul 2013 si urmeaza sa se aplice pentru schemele de finantare disponibile in intervalul 2014 – 2020. Subventiile agricole reprezinta circa 35 % din cheltuielile Uniunii Europene in fiecare an (56 miliarde de euro), conform EU Observer.

Guvernele statelor membre care nu vor publica aceste informatii risca sa fie date in judecata de catre Comisia Europeana.

 

Sursa: www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor