Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Noul Program Operational de Pescuit (POP) va fi aprobat de Comisia Europeana in toamna

pescarRomania va primi aprobarea oficiala pentru Programul Operational de Pescuit (POP) in toamna acestui an, a anuntat, recent, Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, prezent la o conferinta. Initial, Ministerul Agriculturii anuntase ca Programul Operational de Pescuit va avea aprobarea in vara acestui an.

Practic, la nivelul lunii iulie, Romania va avea toate programele aprobate, cu exceptia celui de pescuit, care va fi aprobat undeva prin septembrie, acesta avand o alocare financiara redusa.

Totodata, acesta a subliniat ca Romania nu va avea nicio scuza daca in 2020 nu va avea un grad de absorbtie de 100%.

„Pornim cu acelasi start ca toate tarile din Uniunea Europena, prin urmare nu exista nicio scuza daca in 2020 nu vom avea un grad de absorbtie de 100%. Nu exista state care au cheltuit deja bani pe programul 2014 — 2020. Sunt state care au primit acele avansuri in urma aprobarii programelor, avansuri pe care le-a primit si Romania la Ministerul Finantelor, dupa aprobarea programelor, si pe care le va primi si dupa aprobarea Programului Operational Infrastructura Mare si a celui Regional”, a mai precizat Marius Nica.
Noul Program Operational pentru Pescuit (POP) 2014 – 2020 are alocate fonduri europene in valoare de 168,4 milioane de euro.

Noul Program Operational pentru Pescuit este structurat tot pe cinci axe, ca si cel actual, acvacultura ramanand una dintre masurile importante, cu 50% din fondurile alocate intregului program, celelalte fonduri fiind orientate catre reamenajarea porturilor de pescuit sau dezvoltarea comunitatilor locale.

In ceea ce priveste POP 2007 — 2013, acesta a ajuns in prezent la o rata de absorbtie de peste 50%.

Sursa: stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor