Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Noutati POCA 2014 – 2020: Termen prelungit pentru prima cerere de proiecte si pentru consultarea a doua ghiduri!

educatie-sanatateMDRAP, prin AM POCA 2014-2020 AM POCA, a prelungit termenul de depunere a proiectelor in cadrul primei cereri.

Astfel, noul termen de depunere pentru cererea de proiecte IP1/2015este 14 septembrie – ora 16. Cererea se refera la Sprijin pentru actiunile din Strategia pentru consolidarea administratiei publice 2014 – 2020, anexa 3 si masurile privind dezvoltarea capacitatii administrative din conditionalitatile ex-ante enumerate in Acordul de parteneriat cu Romania 2014 – 2020 sau in cadrul fiecarui program operational. Anuntul a fost facut printr-un corrigendum publicat pe site-ul programului, care anunta si modificari ale unor sectiuni din Ghidul Solicitantului.

Totodata, AM POCA a relansat spre consultare publica ghidurile solicitantului pentru IP2/2015 si CP1/2015, cu termen limita de transmitere a contributiilor luni, 31 august, ora 14.00.

Cele doua cereri de proiecte aferente ghidurilor se incadreaza in Obiectivul Specific 2.2.- Cresterea transparentei, eticii si integritatii in cadrul autoritatilor si institutiilor publice:

  • Ghidul solicitantului nr. IP2/2015: Sprijin pentru cresterea transparentei in administratia publica, pentru sustinerea mecanismelor administrative, precum si pentru prevenirea si combaterea coruptiei;
  • Ghidul solicitantului nr. CP1/2015: Sprijin pentru prevenirea si combaterea coruptiei la nivelul administratiei publice locale.

Pentru alte doua cereri de proiecte, AM POCA a lansat in consultare publica ghidurile solicitantului, cu termen limita de transmitere a eventualelor propuneri de imbunatatire luni, 21 septembrie, ora 14.00.

Este vorba despre ghidurile pentru:

  • IP3/2015: Sprijin pentru sustinerea masurilor din Strategia pentru Consolidarea Administratiei Publice 2014-2020 si Strategia privind mai buna reglementare 2014-2020, documente strategice nationale (SMBR);
  • CP2/2015: Cresterea capacitatii ONG-urilor si a partenerilor sociali de a formula politici publice alternative.

Cele doua ghiduri se incadreaza in Axa Prioritara 1 a programului – Administratie publica si sistem judiciar eficiente, Obiectivul Specific 1.1. – Dezvoltarea si introducerea de sisteme si standarde comune in administratia publica ce optimizeaza procesele decizionale orientate catre cetateni si mediul de afaceri in concordanta cu Strategia pentru Consolidarea Administratiei Publice (SCAP).

Sursa: MDRAP

        Impreuna in lumea afacerilor