Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Numarul grupurilor de actiune locala va creste la 200 cu ajutorul fondurilor europene

tara-oltului-gal-640x330Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, considera ca numarul grupurilor de actiune locala (GAL) va creste la aproximativ 200, de la 160 in prezent, prin intermediul fondurilor europene nerambursabile disponibile prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

„Am suplimentat suma prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 la 630 de milioane de euro. Avem in momentul de fata 63% din suprafata tarii acoperita de acest concept prin care ne asiguram ca acele nevoi care nu se finanteaza in mod clasic prin PNDR, se finanteaza prin Grupurile de Actiune Locala (GAL). Aceste mici autoritati de management au functionat foarte bine pana acum. Vreau sa ii felicit pe cei care au format in Romania in jur de 160 de GAL-uri. Pe suma pe care o avem pe viitorul program, estimam ca numarul grupurilor de actiune locala va creste undeva la 200 de GAL-uri – si cred ca suprafata va depasi 80%, astfel incat sa avem o acoperire cat mai mare si sa finantam nevoile pe care dumneavoastra le cautati, le detaliati in aceasta perioada prin strategiile la care aveti acces foarte bine”, a declarat Daniel Constantin, in cadrul evenimentului RuralFest, potrivit Agerpres.

Ministrul Agriculturii a premiat duminica, la RuralFest 2015, cele mai performante grupuri de actiune locala (GAL), care deruleaza proiecte finantate cu fonduri europene prin PNDR.

Clasamentul a fost stabilit de Directia Generala Dezvoltare Rurala, din cadrul MADR. Mihai Herciu, directorul acesteia, a precizat ca s-a tinut cont de nivelul de contractare, nivelul de plata si impactul proiectelor derulate de GAL-urile premiate asupra comunitatii locale.

Sursa:StiriAgricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor