Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Numarul total al fermierilor care au depus cereri unice de plata la APIA

agricultura (1)Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anuntat că, pana pe 10 iulie, au fost primite 942.000 de cereri integrate din partea fermierilor pentru acordarea sprijinului pe suprafata, conform datelor centralizate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA).

„S-a incheiat campania de primiri de cereri la APIA, in data de 10 iulie. Anul acesta, s-au primit cereri de la 942.000 de fermieri, cu o suprafata solicitata de 9,53 milioane de hectare, comparativ cu anul trecut, cand s-au inregistrat 9,8 milioane de hectare, deci 96% din suprafata care s-a solicitat in 2014”, a spus Daniel Constantin, in cadrul unei conferinte sustinuta la sediul MADR.

Sprijinul financiar este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Daniel Constantin a sustinut, marti, o conferinta de presa, in care a anuntat lansarea a trei noi masuri de finantare cu fonduri europe nerambursabile din cadrul Programului National de Dezvoltare rurala (PNDR) 2014-2020 una dintre ele fiind dedicata investitiilor in infrastructura secundara de irigatii.

Sursa: stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor