Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Oficiul de mediere si arbitraj al conflictelor colective de munca ar putea devein operational in cursul acestui an

6Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social a declarat ca institutia pe care o reprezinta va face demersurile necesare pentru ca Oficiul de Mediere si Arbitraj al Conflictelor de Munca sa devina operational anul acesta.

De asemenea, Liviu Pop a declarat ca se vor derula actiuni pentru stimularea ocuparii fortei de munca, mai ales in randul tinerilor.

Intrebat de Agerpres care sunt proiectele si prioritatile sale in urmatoarea perioada de timp, in calitate de ministru delegat pentru Dialog Socia, Liviu Pop a precizat ca un prim obiect este cel referitor la consolidarea rolului institutiei dialogului social drept componenta fundamentala a statului de drept si a democratiei, precum si consolidarea legaturilor de incredere dintre guvernanti si guvernati.

“Dialogul social trebuie sa se apropie cat mai mult de cetatean. Voi continua aplicarea la nivel institutional a dialogului social prin implicarea partenerilor sociali — sindicate, patronate, ONG-uri — in actul decizional.Un alt obiectiv il reprezinta operationalizarea Oficiului de Mediere si Arbitraj al Conflictelor Colective de Munca de pe langa MMFPSPV. Totodata, printre prioritati, se numara modificarea Legii 62/2011 privind dialogul social si functionarea Consiliului Economic si Social (CES). Consider ca ar trebui elaborat un regulament prin care ministerele, companiile de stat sa fie obligate sa organizeze periodic comisii de dialog social, intrucat in multe dintre aceste structuri dialogul social nu exista sau nu functioneaza asa cum ar trebui.”, precizeaza Liviu Pop pentru Agerpres.

De asemenea, intrebat de catre Agerpres in ce stadiu se afla procedurile de modificare a Legii Dialogului Social, Liviu Pop a declarat ca propunerile de amendamente au fost transmise catre Organizatia Internationala a Muncii si ca mai exista 2 proiecte de lege pentru modificarea si completarea Legii Dialogului Social. Acestea se afla in dezbatere la Comisiile permanente ale Camerei Deputatilor si au urmaresc:

  • obligativitatea angajatorului de a retine pe statul de plata cotizatia sindicala si stabilirea unor modalitati concrete de negociere colectiva a contractelor ce se vor incheia la nivelul autoritatilor si institutiilor publice.

Sursa: www.legislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor