Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Oportunitate de dezvoltare a propriei afaceri prin intermediul retelei Enterprise Europe Network

opportunitiesCautati parteneri de afaceri externi? Doriti sa va internationalizati afacerea? Comisia Europeana vine in sprijinul dumneavoastra prin constituirea retelei Enterprise Europe Network.

Enterprise Europe Network (EEN) este o retea ce a luat nastere la initiativa Comisiei Europene, cu scopul de a veni in sprijinul intreprinderilor, organizatiilor de afaceri si profesionale, institutelor de cercetare, universitatilor din cadrul celor 28 state membre UE, tarilor candidate, tarilor membre EEA si altor tari terte.

Cu peste 600 de puncte de contact in 52 de tari și aproape 4 500 de angajaţi cu experienţă, este cea mai largă reţea din lume care oferă expertiză și servicii pentru întreprinderi.

Scopul Enterprise Europe Network este de a ajuta întreprinderile mici și mijlocii să își dezvolte potenţialul de internaţionalizare si inovare și să le sensibilizeze cu privire la politicile Comisiei.

Comisia Europeana sprijina astfel internationalizarea si inovarea intreprinderilor prin identificarea de parteneri de afaceri prin promovarea ofertei/cererii firmelor intr-o baza de date considerate cea mai mare din lume.

Oferta/cererea dumneavoastra va fi promovata in baza de date prin crearea unui profil al firmei care contine o descriere a firmei, serviciile oferite, cererea sau oferta acesteia, avantajele si inovatiile detinute de catre firma, precum si tipul de parteneriat cautat.  EEN asigura accesul la baze de date cu cereri si oferte de cooperare comerciala sau tehnologica, fiind actualizata saptamanal si cuprinde mii de profile ale companiilor/potentialilor parteneri de afaceri. Cu ajutorul colegilor din fiecare centru EEN, profilele sunt vizualizate si puse in contact cu potentiali parteneri externi din acelasi domeniu de activitate sau din domenii conexe acestuia.

De asemenea pe langa serviciile de internationalizare, reteaua EEN mai pune la dispozitie si alte servicii, precum:

  • Participare la evenimente de matchmaking care au loc la nivel international, centrul EEN Bacau oferind sprijin pentru identificarea evenimentului protrivit obiectivelor dumneavoastra, stabilirea intalnirilor cu potentiali parteneri si asistenta la intalnirile de afaceri;
  • Informarea firmelor privind sursele de finantare disponibile, legile și reglementările UE, proprietate intelectuala alte informații europene;
  • Implicarea in procesul de policy-making la nivel european, prin participarea la consultari publice sau alte initiative in domeniul competitivitatii si inovarii;
  • Identificarea de parteneri de afaceri europeni.

Rețeaua Enterprise Europe network este prezentă în județele Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani prin intermediul Centrului EEN din cadrul Camerei de Comerț și Industrie Bacău.

Pentru mai multe informatii, va sta la dispozitie Centrul Enterprise Europe Network; email: een@ccibc.ro. Persoana de contact: Petronela STEFAN, mobil: 0748.886.428.

        Impreuna in lumea afacerilor