Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Oportunitati de patrundere pe piata din Kuwait pentru afacerile romanesti

banner-mis-ec-Kuwait2-minIn perioada 25-27 noiembrie 2018, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) va organiza o Misiune Economica in Statul Kuwait. Agenda actiunii va include un Forum de Afaceri multisectorial, programat sa aiba loc la sediul Camerei de Comert si Industrie Kuwait.

Se doreste, astfel, identificarea unor noi oportunitati de afaceri si, totodata, dezvoltarea relatiilor economice si comerciale dintre firmele din Romania si cele din Kuwait. „Misiunea economica va avea loc si in contextul in care statul kuweitian, prin proiectul New Kuwait 2035, are in vedere derularea, in perioada urmatoare, a 164 proiecte, in diverse domenii, acestea urmand sa genereze venituri de aproximativ 150 mld. USD”, au subliniat reprezentantii CCIR. Prin intermediul acestei misiuni economice, se urmareste facilitarea patrunderii pe piata kuweitiana a firmelor romanesti, precum si intensificarea comertului de marfuri si servicii.

Astfel, judecand dupa structura importurilor kuweitiene, se constata ca sanse mari de a se extinde pe piata din Kuwait le au firmele romanesti care produc fier si otel, cele de echipamente si servicii pentru industria energetica, dar si producatorii de mobila, imbracaminte/confectii, medicamente si cosmetice, autoturisme si mijloace de transport. Lor li se alatura si firmele din industria alimentara, industria navala si transporturi, cele de produse speciale, servicii IT, din agricultura (inclusiv animale vii – dupa ridicarea restrictiilor), dar si afacerile specializate pe producerea de echipamente si servicii pentru industria petroliera si gaze naturale sau servicii de management contractual si resurse umane calificate.

„Avand convingerea ca aceasta initiativa reprezinta un mijloc eficient pentru a va extinde activitatea comerciala pe aceasta piata extra-comunitara importanta, va invitam sa faceti parte din grupul oamenilor de afaceri ce vor participa la misiunea economica”, este indemnul organizatorilor. Pachetele de participare sunt in valoare de 1.600 euro (fara TVA) / participant, cu zbor la clasa economic, respectiv 3.400 euro (fara TVA) / participant, cu zbor la clasa business. Pachetele includ, pe langa transportul aerian, cazare la hotel de 5*, transferuri, servicii de consultanta si participare la intalniri. Pachetele pot suferi modificari, in functie de evolutia preturilor biletelor de zbor. Inscrierile se vor efectua completand formularul on-line din urmatorul link:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyMgjyqTfma-jMgE7xaj8Ne1z0yf42qWsx6uCcCkaUxJ-zRg/viewform

„In vederea identificarii partenerilor de discutii din Kuwait, va transmitem rugamintea de a va exprima optiunea dumneavoastra pana la data de 31 octombrie a.c. Precizam ca viza de intrare in Statul Kuwait se obtine in mod individual, prin portalul on-line, accesand: https://evisa.moi.gov.kw/evisa/home_e.do ”, au mai aratat reprezentantii Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

        Impreuna in lumea afacerilor