Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Ordonanta prin care sa acorde stimulente fiscale cooperativelor

foto021Ministerul Agriculturii doreste sa elaboreze pana la data de 1 septembrie o Ordonanta prin care sa acorde stimulente fiscale, incluzand impozite mai mici, pentru fermierii care aleg sa se constituie in cooperative, a anuntat de curand seful MADR, Daniel Constantin.

„In vremea crizei economice, bancile nu au mai acordat credite prietenoase fermierilor. Prin Banca de Dezvoltare am speranta ca putem sa oferim pachete de creditare, mult mai atractive pentru cooperative. De asemenea, dorim sa stimulam asocierile si printr-un pachet de fiscalizare mai redus pentru cooperative si grupuri de producatori. Ordonanta prin care sa micsoram impozitele pentru cooperative dorim sa o realizam chiar in perioada urmatoare, pana la 1 septembrie, atunci cand incepe sesiunea parlamentara”, a declarat Daniel Constantin.

De asemenea, ministrul Agriculturii a reiterat ca mediul bancar nu a fost „suficient de prietenos” cu fermierii romani, acestia din urma fiind nevoiti sa rezilieze multe contracte de accesare a fondurilor europene din cauza lipsei de cofinantare.

„Foarte multi beneficiari au fost eligibili, au semnat contractele, insa din pacate nu au putut sa le implementeze, si au intrat in ultima perioada cand au fost nevoiti sa le rezilieze. De ce? Pentru ca mediul bancar nu a fost suficient de prietenos”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Prin intermediul Masurii 9 – „Sprijin pentru infiintarea grupurilor de producatori”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, fermierii care se asociaza in cooperative sau grupuri de producatori pot beneficia de fonduri europene nerambursabile de pana la 90% din valoarea proiectului.

www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor