Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Ouale, legumele si mierea de albine, in topul scumpirilor de luna trecuta

2La polul opus, scaderi ale preturilor s-au consemnat la citrice si alte fructe meridionale, precum si la cartofi.

Ouale, legumele si conservele de legume s-au scumpit cel mai mult in decembrie fata de luna anterioara, cu 5,52 la suta, respectiv cu 5,73 la suta, iar fata de luna similara din 2013 cea mai mare crestere a fost inregistrata de mierea de albine, cu  8,18 la suta, conform celor mai recente date transmise de Institutul National de Statistica.

La categoria produse alimentare, o scadere importanta de pret s-a observat la citrice si alte fructe meridionale (-7,56%), in decembrie 2014, comparativ cu luna anterioara, iar fata de aceeasi luna a anului anterior cartofii au cunoscut cea mai mare scadere a pretului, de 35,82%.

Potrivit datelor INS, dintre produsele nealimentare, combustibilii s-a ieftinit cel mai mult, cu 2,97 % in decembrie fata de noiembrie, si cu 1,85% fata de aceeasi luna din 2013.

De asemenea, pretul la energia electrica a stagnat in decembrie 2014 fata de luna anterioara, dar s-a ieftinit cu 2,29% comparativ cu decembrie 2013.

La categoria servicii, convorbirile telefonice s-au ieftinit cu 0,08% in decembrie 2014 fata de aceeasi luna a anului anterior.

Sursa: www.agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor