Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Până la finalul anului, suma de 1 miliard de lei va ajunge la beneficiarii schemei HoReCa

horecaMinistrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a anunțat că pe 14 decembrie 2021 începe procedura de plată către beneficiarii schemei HoReCa: din cei 8.369 de antreprenori care au primit scrisoare de acceptare, 8.100 deja au trimis contractele semnate înapoi către minister. Anul acesta va fi plătită suma de 1 miliard de lei către antreprenorii din HoReCa, urmând ca la începutul anului viitor să fie plătită și diferența de aproximativ 1,2 miliarde de lei, în conformitate cu numărul dosarelor depuse și aprobate.

Totodata a fost prezentat și stadiul implementării pe alte măsuri gestionate de MEAT:

• Măsura 1 (M1) – Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile: pe 23 noiembrie 2021 s-a încheiat al doilea apel de finanțare, iar numărul aproximativ de aplicanți este de 33.000, rezultând suma de aproximativ 66 milioane euro. În următoarea etapă are loc analizarea cererilor depuse, contractarea și efectuarea plăților la începutul anului viitor;

• Măsura 2 (M2) – Granturi pentru capital de lucru: aproximativ 2.966 de companii nu au primit, încă, ajutorul de stat în cadrul acestei măsuri. Aceste restanțe însumează aproape 570 milioane de lei. În bugetul pe anul 2021, această sumă nu a fost inclusă, însă ministrul își propune identificarea unor soluții pentru acoperirea diferenței în anul viitor.

        Impreuna in lumea afacerilor