Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Parteneriat incheiat intre Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Camera de Comert a Zonei Metropolitane New York pentru stimularea investitiilor

romania.america.steag_In data de 28 septembrie 2015 la  New York, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) si Camera de Comert a Zonei Metropolitane New York au semnat un Acord de Colaborare pentru stimularea comertului romano-american si intensificarea investitiilor in sectoare de importanta strategica din Romania si Statele Unite ale Americii.

„Prin acordul dintre Camera de Comert si Industrie a Romaniei si Camera de Comert a zonei metropolitane New York urmarim sa crestem nivelul cooperarii economice romano-americane. Intensificarea relatiilor cu partenerii din SUA este prioritatea CCIR pe linie de relatii externe, care poate conduce la investitii si la crearea de noi locuri de munca”, a declarat dl. Mihai Daraban, Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.

De asemenea, dl. Daraban a vorbit despre necesitatea cooperarii in domeniul securitatii energetice, plecand de la pozitia Romaniei in regiune si de la obiectivul de diversificare a surselor de energie si a rutelor de transport.

Acordul presupune ca cele doua parti sa colaboreze pentru atragerea investitiilor straine in Romania, sustinerea legaturilor cu administratia locala si informarea autoritatilor cu privire la nevoile investitorilor, incurajarea si facilitarea contactelor intre antreprenorii romani si cei din zona metropolitana a orasului New York.

Camera de Comert a Zonei Metropolitane New York este o organizatie non-profit, autorizata de Statul New York si recunoscuta de Camera de Comert a Statelor Unite. Misiunea acestei organizatii este de a imbunatati climatul de afaceri si calitatea vietii la nivelul zonei metropolitane New York pentru rezidenti, lucratori si vizitatori

Sursa: CCIR

        Impreuna in lumea afacerilor