Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Performantele agricultorilor bacauani de TOP, recunoscute de intreaga comunitate

11

Valoarea, competenta, perseverenta si performantele agricultorilor sunt aduse in prim plan in cadrul festivitatii de premiere a firmelor clasate in TOPUL FIRMELOR BACAU, eveniment aflat la  a 22-a editie si organizat de Camera de Comert si Industrie Bacau, in data de 18 noiembrie, la Sala Ateneu Bacau.

Criteriile privind clasarea in TOP a agentilor economici cu activitate in domeniul agricol au avut in vedere indicatorii economico – financiari realizati in anul 2014.

Economia judetului Bacau, in anul fiscal 2014, a inregistrat urmatorii indicatori economici generali:

  • numar de firme active             10.052
  • cifra de afaceri                         3,63 miliarde euro
  • profit brut                                288,38 milioane euro
  • numar salariati                        73.946.

Din cele 10.052 firme active la nivel de judet, 247 au avut activitate în domeniul agriculturii, realizand o cifra de afaceri de 129,27 milioane euro si profit brut de 4,77 milioane euro, cu un numar de 1.446 salariati.

Conform metodologiei, din cele 247 de firme cu activitate in agricultura, au inregistrat profit si au indeplinit conditiile de eligibilitate un numar de 178, din care sunt clasate pe primele 3 locuri in TOPUL FIRMELOR BACAU, 54 de firme, repartizate pe domenii si grupe de marime: microintreprinderi, intreprinderi mici, intreprinderi mijlocii.

Firmele clasate in top detin 72% din totalul cifrei de afaceri realizate in domeniul agricol la nivelul judetului Bacau si  70,5% din totalul profitului brut.

Numarul de salariati detinut de firmele clasate pe primele 3 locuri este de 926 salariati, reprezentand 64% din numarul total de salariati ai firmelor din sectorul agricol.

Informaţii suplimentare despre metodologie, clasamente si condiţii de participare sunt disponibile pe: www.topulfirmelorbacau.ro.

        Impreuna in lumea afacerilor