Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Perioada depunerii cererilor pentru subvenţiile APIA nu se prelungeşte cu niciun minut

6fbba28d42cb122392c885ac9eb31b12_XLMinistrul Agriculturii a anunţat, miercuri, că perioada în care fermierii pot depune cererile pentru a primi subvenţiile de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (1 martie-15 mai) nu va fi prelungită.

“Dacă de la 1 martie începe depunerea cererilor, pe 15 mai se închid obloanele şi acest proces se încheie. Dacă vreun fermier, din diferite motive, nu reuşeşte să ajungă să depună cererile pentru a fi introduse în procesul de înregistrare, el rămâne în afara proiectului, rămâne fără subvenţii. Este obligatoriu ca fiecare fermier, care primeşte o înştiinţare de la APIA, să se prezinte în intervalul orar stabilit, pentru a nu se crea aglomeraţii şi cozi. Într-un cuvânt, să nu pierdem niciunii dintre noi timpul.

Perioada de depunere a cererilor nu se prelungeşte nici cu un minut, pentru că această perioadă reglează toate perioadele care urmează, şi anume, cea de control, iar din 16 octombrie 2018 procedura de declanşare a avansurilor fermierilor”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Petre Daea.

Acesta a făcut apel la primarii din România să ofere sprijin fermierilor în depunerea cererilor, menţionând că procesul de înscriere pentru subvenţiile APIA implică eforturi financiare.

Sursa: Mediafax

        Impreuna in lumea afacerilor