Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Peste 12.000 de tineri si-au deschis afaceri in mediul rural datorita fondurilor europene

Facultatea-de-Economie-Agroalimentara-si-a-Mediului-din-cadrul-ASE-Bucuresti-640x330

Peste 12.000 de tineri si-au inceput propria afacere in ultimii ani datorita fondurilor europene avute la dispozitie in agricultura, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, cu ocazia deschiderii anului universitar 2015 – 2016 la Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului din cadrul ASE Bucuresti, informeaza Agerpes.

„Datorita fondurilor europene pe care le-am avut la dispozitie in agricultura, in ultimii ani, peste 12.000 de tineri si-au inceput propria afacere, prin programe de finantare europeana, cu ajutorul autoritatilor de la Bucuresti, 12.000 de tineri s-au instalat in mediul rural, s-au intors acolo de unde au plecat si si-au inceput propria afacere. Nu mai putin de 50.000 de locuri de munca au fost create in ultimii sapte ani cu ajutorul fondurilor europene. Si pentru a convinge ca viitorul suna bine, ca sa spunem asa, trebuie sa va spun ca si in perioada urmatoare fondurile europene vor oferi aceleasi oportunitati”, a declarat Daniel Constantin.

Peste 85.000 de fermieri, antreprenori si autoritati publice locale au beneficiat pana acum de fonduri europene nerambursabile in valoare de circa 9 miliarde de euro, prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007-2013, potrivit unei centralizari realizate de Ministerul Agriculturii. De asemenea, 14.700 de tineri fermieri au reusit sa acceseze prin PNDR 2007-2013 fonduri nerambursabile.

Sursa:StiriAgricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor