Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Peste 500 de semnatari ai petitiei Salvati Moldova de saracie

salvati-Moldova-de-saracie-bunFirme, Camere de Comert si Industrie, asociatii patronale si profesionale, autoritati si institutii publice, ONG-uri din judetele: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui au solicitat Preşedinţiei României, Parlamentului României, Guvernului României, parlamentarilor români şi tuturor factorilor de decizie politica din România asigurarea conditiilor de dezvoltare a Regiunii NE (Moldova), prin initierea si adoptarea unor masuri si facilitati necesare:

  • atragerii si stimularii investitiilor si investitorilor in regiune,
  • crearii de noi locuri de munca,
  • reducerii gradului de depopulare a localitatilor si judetelor,

pentru a da o sansa generatiei actuale si celor care urmeaza.

In acest sens, avand in vedere faptul ca infrastructura rutiera este vitala pentru dezvoltare economica si bunastare sociala, peste 500 de organizaţii au semnat petiţia, iniţiată de Camerele de Comerţ şi Industrie din Regiunea Nord Est,

SALVAŢI MOLDOVA DE SARACIE  

 şi au solicitat :

1. Alocarea fondurilor bugetare, cel putin la nivelul celorlalte regiuni de dezvoltare ale tarii, pentru intretinerea, repararea si modernizarea drumurilor existente în Regiunea NE.

2. Prioritizarea si urgentarea realizarii, in functie de costuri, termene de executie si dare in folosinta a infrastructurii rutiere: autostrazi, drumuri expres care sa conecteze Moldova cu vestul Romaniei, Uniunea Europeana, estul tarii, Republica Moldova, nordul tarii, Ucraina si sudul tarii si al Europei.

Petiţia a fost depusa la:

  • Presedintia Romaniei, Klaus Werner IOHANNIS, Presedinte,
  • Guvernul Romaniei, Victor PONTA, Prim Ministru,
  • Ministerul Transporturilor, Ioan RUS, Ministru,

Informatii privind: Apelul Camerelor de Comert si Industrie, Petitia, Lista de semnaturi si adresele de inaintare catre: Presedintia Romaniei, Guvernul Romaniei si Ministerul Transporturilor se gasesc pe site-ul www.ccibc.ro accesand sliderul defilant Salvati Moldova de Saracie, butonul Vocea firmelor, linkul Interventii catre autoritatile nationale si europene.

        Impreuna in lumea afacerilor