Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Piata internationala a produselor ecologice: o nisa de 100 miliarde de euro

produse-ecologice-640x330La nivel mondial, suprafetele cultivate in regim ecologic inregistreaza, in fiecare an, o crestere tot mai mare. Se estimeaza ca piata internationala a produselor biologice are in prezent o valoare de circa 100 de miliarde de euro. Cu toate acestea, cultivarea legumelor sau fructelor bio este deseori o practica agricola cu multe riscuri.

In acest context, Camera de Comert Italiana pentru Romania in colaborare cu Ambasada Italiei la Bucuresti organizeaza, joi, 29 octombrie, la Romexpo (sala Madgearu – H2), incepand cu ora 09.00, conferinta „Agricultura biologica in Romania: un mare viitor?”, un eveniment care isi propune sa identifice strategiile pentru dezvoltarea productiilor ecologice in tara noastra.

In cadrul conferintei vor lua cuvantul ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, precum si Diego Brasioli, Ambasadorul Italiei la Bucuresti, Roberto Scagnoli, presedintele Camerei de Comert Italiane pentru Romania, Massimo Roncon, presedintele grupului Agricola Grains, Oana Rogojina, project manager la Jantzen Development, Paolo Rocchi, director general Maschio Gaspardo Romania, avocatul Lucian Cumpanasu din cadrul Cumpanasu & Dejescu si Aldo Cervi, coordonator departamentului de Asociati Tehnici si Cercetatori, Federbio.

Principalele teme de discutie in cadrul conferintei „Agricultura biologica in Romania: un mare viitor?” vor fi: strategiile pentru dezvoltarea productiilor biologice in Romania, piata internationala a produselor biologice, oportunitatile de dezvoltare a pietei bio: de la productia agricola la procesarea si vanzarea produselor – cazul Agricola Grains in Romania, strategiile celui mai mare cumparator de productii biologice in Romania, aspectele critice ale sistemului de certificare a produselor bio, inovatiile tehnice pentru productia agricola, cat si cadastrarea terenurilor agricole: o prioritate pentru agricultura Romaniei.

Evenimentul va fi prevazut cu traducere simultana in limbile italiana si romana.

Camera de Comert Italiana pentru Romania isi propune prin aceasta conferinta sa continue parcursul evenimentelor organizate in virtutea intereselor complementare fata de filiera agricola din Romania prin intermediul unei dezbateri cu autoritatile, societatile agricole si traderi.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor