Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

PNDR 2014-2020: Cum se utilizeaza baza de date cu preturi de referinta pentru masini si utilaje

UTILAJE

Pentru o mai buna intelegere a acestui instrument de lucru, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) face clarificari privind scopul si utilizarea Bazei de Date cu Preturi de Referinta (BDPR) pentru masini, utilaje si echipamente specializate.

In acest sens, AFIR precizeaza faptul ca Baza de Date a fost conceputa ca un mecanism menit sa simplifice procedura de achizitie publica a echipamentelor specializate necesare beneficiarilor PNDR, mecanism pus la dispozitia solicitantilor/beneficiarilor, producatorilor/importatorilor/dealerilor acestor echipamente si a expertilor AFIR.

Baza de Date functioneaza pe principiul cumpararii directe a echipamentului dorit, cu finantare din fonduri europene nerambursabile, fara a mai parcurge alta procedura de achizitie, dar cu cu respectarea prevederilor comunitare si nationale, informeaza un comunicat AFIR.

Inscrierea elementelor in BDPR se realizeaza la solicitarea oficiala transmisa de catre producatori/importatori/distribuitori autorizati ai masinilor si utilajelor specializate. In cadrul Bazei de Date sunt afisate numai urmatoarele informatii: codul CPV (cod comun international privind achizitiile de produse si servicii), marca, modelul, dotarile standard si pretul exprimat in euro, fara TVA.

Identitatea producatorului, impotatorului sau distribuitorului care a transmis datele pentru inscriere reprezina o informatie confidentiala si nu este afisata pe pagina oficiala a AFIR.

Foarte important de retinut este faptul ca inscrierea/inserarea in Baza de Date cu preturi de referinta a elementelor propuse de catre un ofertant de echipamente nu ii confera acestuia calitatea de „firma agreata” de catre AFIR, acest concept neexistând din punctul de vedere al Agentiei.

Baza de Date prezinta numai elemente identificate prin combinatia marca-model si nu specifica denumirea producatorului/ importatorului sau distribuitorului care comercializeaza una sau mai multe marci de produs.

Decizia achizitionarii de la un anumit producator/importator/distribuitor apartine exclusiv beneficiarului de fonduri europene nerambursabile.

BDPR este publica si functionala pe site-ul AFIR la sectiunea Informatii Utile/Preturi de Referinta, subsectiunea BD Preturi de Referinta PNDR.

Sursa: www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor