Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Prima de detasat este considerata spor cu caracter permanent?

detasareaPe forum club legislatia muncii a fost prezentata problema privind urmatoarea situatie: daca indemnizatia de detasare poate fi inclusa ca „spor cu caracter permanent” in calculul valorii pentru zilele de concediu neefectuat, odata cu plata acestora la incheierea contractului de munca? Mai exact: contractul de munca se incheie pe timpul cat salariatul este inca in detasare – adica, in toate fluturasele de salarii din ultimii 2 ani este inclusa aceasta valoare de detasat. In contract nu este specificat caracterul ei: permanent sau temporar, totusi in fiecare luna salariatul primeste aceeasi valoare indiferent cate zile a lucrat.
Imi puteti spune va rog care sunt articolele ce specifica acest lucru sau pe baza carora poate fi explicat daca trebuie inclusa si valoarea de prima de expatriere in calculul zilelor de CO neefectuat?

Raspunsul expertului in legislatia muncii a fost: Se va lua in calcul. Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale (se vor lua in calcul salariul de baza, sporurile de indemnizatie cu caracter permanent) din ultimele trei luni anterioare lunii in care se acorda concediul. Aceasta indemnizatie nu poate fi mai mica decat salariul de baza, sporurile si indemnizatiile cu caracter permanent din luna in care e efectuat concediul.

Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor