Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Primele Programe Nationale de Dezvoltare Rurala, au primit avizul comisiei europene

22221Comisia Europeana a dat unda verde pentru un numar de sase Programe Nationale de Dezvoltare Rurala, pentru perioada 2014-2020, prin care se vor acorda fonduri europene nerambursabile pentru agricultura.

 

Luate impreuna, Programele Nationale de Dezvoltare Rurala ale Finlandei, Portugaliei si ale regiunilor germane Sachsen si Sachsen-Anhalt vor dispune de mai mult de 10 miliarde de euro din fonduri europene nerambursabile destinate investitiilor in mediul rural, din care mai mult de 6 miliarde de euro din bugetul UE.

Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan, a subliniat, in cadrul discursului prilejuit de aprobarea celor sase Programe Nationale de Dezvoltare Rurala, faptul ca, la fel ca si la aprobarea celorlalte trei  Programe Nationale de Dezvoltare Rurala, accentul principal pentru noile PNDR il reprezinta ameliorarea competitivitatii economice si sustenabilitatea fermelor, precum si, alte activitati care sa duca la cresterea economica, la crearea locurilor de munca si la cresterea calitatii mediului in zonele rurale.

In concluzie, la momentul actual, 9 din cele 118 PNDR, care beneficiaza de 22% din bugetul destinat dezvoltarii rurale a UE, au fost avizate, iar un numar de aproximativ 15-20 de PNDR sunt in asteptarea avizarii, in cursul primului trimestru al anului 2015.

In ceea ce priveste Romania, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, este increzator ca functionarii europeni vor da unda verde lansari primelor masuri in luna februarie 2015.

Sursa: agroromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor