Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Primul loc de munca: cum vor senatorii sa sustina angajarea tinerilor

cooperativa-pndr-640x330Senatul Romaniei, in calitate de prima camera sesizata, a votat cu o majoritate covarsitoare proiectul de lege „Primul loc de munca”.

Proiectul prevede, in forma initiatorilor, ca angajatorii care incadreaza in munca, cu norma intreaga, pe durata nedeterminata, tineri, cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani, vor primi lunar, pentru fiecare tanar incadrat pe primul loc de munca, o suma egala cu salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata si sunt scutiti de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, pentru aceste personae, pe o perioada de 18 luni.

Aceste sume se vor acorda la cerere din bugetul asigurarilor pentru somaj angajatorilor care nu inregistreaza debite provenind din neplata contributiilor sociale, prin plata acestei sume, in termen de 90 de zile de la data aprobarii cererii, pe baza de conventii incheiate intre angajatori si agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca sau a municipiului Bucuresti, in a caror raza teritoriala isi au sediul.

Angajatorii care vor beneficia de aceste facilitati trebuie sa mentina raporturile de munca cel putin 36 de luni de la data incheierii lor. Cei care nu vor respecta aceste prevederi vor trebui, printre altele, sa restituie banii primiti de la stat.

Sursa: StiriAgricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor