Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Producatorii agricoli cer sa fie consultati in problema organismelor modificate genetic

1200x1200_alimente-modificate-genetic-250x166Fermierii care fac parte din organizatia LAPAR cer autoritatilor sa se tina cont si de parerea lor in procesul de elaborare a pozitiei oficiale a Romaniei pe tema cultivarii organismelor modificate genetic, dat fiind faptul  decizia finala  ii afecteaza major.

Fermierii cer sa fie consultati in aceasta privinta si de aceea au adresat o scrisoare deschisa cate Guvern, Presedintie si comisiile de specialitate din Parlament, document prin care cer sa participe la discutiile pe tema acestui subiect.

In scrisoarea deschisa se mentioneaza ca „se legifereaza dreptul de a invoca alte motive decat de natura stiintifica, pentru a nu se tot inventa pseudo-dovezi ca produsele MG ar fi periculoase, EFSA sa le respinga ca nefondate si totusi statele membre sa continue sa interzica OMG fara nici o baza legala! Astfel, se stabileste un precedent negativ care constituie un motiv de reala ingrijorare pentru producatorii agricoli”, facandu-se referire la directivaUE, care permite statelor membre sa restrictioneze sau sa interzica cultivarea pe teritoriul lor a plantelor modificate genetic, autorizate in UE.

La randul sau, presedintele LAPAR, Laurentiu Baciu a declarat ca „de data aceasta, LAPAR este hotarata sa nu cedeze, pentru ca in joc este business-ul lor şi fermierii trebuie sa hotarasca din ce fac acest business”.

Sursa: agromania.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor