Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Producatorii europeni pot exporta mere in India

mere-640x330Producatorii europeni de mere, printre care si cei din Romania, pot exporta din aceasta saptamana pe piata din India, a anuntat recent Comisarul European pentru Agricultura, Phil Hogan.

Oficialul de la Bruxelles a declarat, in cadrul unui comunicat, ca aceasta noua oportunitate reprezinta „o gura de oxigen” pentru fermierii europeni care au suferit pierderi uriase din cauza embargoului rusesc.

„Imbunatatirea accesului pe piata indiana reprezinta inca un pas important in gasirea unor alternative pentru producatorii europeni, avand in vedere contextul dificil. Eforturile noastre de a ridica barierele in calea exporturilor sunt in curs de desfasurare, ca parte a ofensivei diplomatice pe care o vom derula in 2016”, a spus Phil Hogan, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Oficialul de la Bruxelles precizeaza totodata ca autoritatile europene au reusit sa rezolve inclusiv problema punctelor de acces pe piata indiana. Astfel, producatorii din spatiul comunitar vor putea face exporturi de mere prin intermediul porturilor maritime si aeroporturile din Kolkata, Chennai, Mumbai and Cochin, precum si aeroportul din Delhi.

Piata din India reprezinta o oportunitate „uriasa” pentru comertul cu mere. In 2014, exportul de mere s-a ridicat la 7.000 de tone, provenind in general din Italia, Franta si Belgia. Chiar daca sunt doar cifre provizorii, pentru anul 2015, exporturile de mere in India se considera ca au ajuns la circa 11.000 de tone.

Mai mult decat atat, Comisia Europeana incearca sa deschida noi piete pentru cultivatorii de fructe si in Statele Unite ale Americii.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor