Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Proiect de lege pentru completarea OG nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii - dezbatere publica

tractor_among_furrows_at_morning_by_itzikgur-d4jfup8Senatul Romaniei a lansat in dezbatere publica Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Ordonanţei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii.

Romania este singurul stat membru din cele 28 care nu are asociatii nationale, reprezentate in confederatiile si federatiile europene din domeniul agricol.

De aceea, trebuie sa fie infiintate asociatii puternice, cu oameni reprezentativi, care sa gaseasca modalitatile de sustinere financiara pentru reprezentare la Bruxelles.

Romania a fost exclusa in anul 2011 din Comitetul Organizatiilor Profesionale din Agricultura – Confederatia Generala a Cooperativelor Agricole (COPA-COCEGA) intrucat Federatia Nationala a Producatorilor Agricoli din Aromania (FNAPAR) nu si-a mai platit cotizatia.

Prezenta asociatiilor romanesti in aceasta organizatie europeana, ar putea sa faciliteze participarea fermierilor la 87 de grupuri lucrative privind politicile agricole europene.

In Romania sunt foarte multe asociatii in domeniul agricol, infiintate in baza Ordonantei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, constituite din trei persoane, acestea nefiind reprezentative.

Tinand cont de cele mentionate prin prezenta propunere legislativa, se urmareste ca o asociatie din domeniul agricol sa se constituie din minimum 20 de persoane si o federatie din minimum 4 asociatii.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Ordonanţei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii  poate fi consultat pe site-ul Camerei de Comert si Industrie Bacau, www.ccibc.ro, la sectiunea Consultarea firmelor.

Termenul limita de transmitere a opiniilor si observatiilor este 11 septembrie 2015.

Propunerile, observatiile si sugestiile se pot transmite:

1. On-line, la sectiunile:

2. Direct, contactand Biroul Relatii cu Membri si Institutii.

        Impreuna in lumea afacerilor